Miljømerking Bildekk

Fra 1 November 2012 skal alle biler som selges i EU og EØS være merket med offisielt Europeisk Miljømerking. Merkingen inneholder informasjon om tre kriterier: vått grep, drivstofforbruk og utvendig støy. Men, dette er langt ifra alt som bør vurderes når du skal kjøpe dekk. Derfor utvikler Bridgestone dekk som har premium sikkerhet og komfort i hele livslengden, og andre egenskaper som ikke er med i den EUropeiske Miljømerkingen. Som håndtering på vått underlag, bremsing på tørt underlag, stabilitet i høy hastighet, unngå vannplaning, slitasjemotstand, komfort og innvendig støy. Når det kommer til vinterdekk, utvikler Bridgestone avansert gummiblanding og mønsterteknologi som sørger for overlegen handling , bremsing, aksellerasjon og styrerespons ved lave temperaturer og snø og is. Alle disse kriteriene forteller hele historien bak premiumdekk, og guider deg til riktig dekk for deg.

Merkingen inneholder informasjon om tre viktige kriterier som danner basisgrunnlag for dekkets ytelse:

  • Grep på vått føre
  • Drivstofforbruk
  • Støy

Last ned brosjyren her

Utvendig støy

3 graderinger fra 1 (stille) til 3 (bråkete)

Drivstofforbruk

6 klasser fra G (minst effektiv) til A (mest effektiv)

Vått grep

fra A (best) til G (verst)

Utvendig dekkstøyer målt i desibel (dB) og sammenlignes med de nye Europeiske nivåene for dekkstøy introdusert i 2016.
Rullemotstand er en faktor ved dekkene dine som kan spille inn på drivstofforbruket. Jo lavere rullemotstand, jo mindre drivstoff trengs for kjøre og mindre utslipp genereres. Forskjellen mellom A og G-gradering kan være så mye som 7.5%*. For en gjennomsnittlig bil er det ca. 0.65L per 100km.
Bremserespons er et viktig element når du skal bremse på vått underlag og for sikkerhet. Forskjellen på bremselengden mellom A og G-graderte dekk kan være opptil 30%*. For en bil som kjører i 80km/t, kan det bety opptil 18m ved full bremsing på våt vei.
Støy-merking
Drivstofforbruk
Bremselengde
Miljømerking av bildekk