LM005 testvinner

Bridgestones Blizzak LM005 er testvinner i årets vinterdekktest i Auto, Motor og Sport 2021!

 ● Dekket ble i tillegg kåret til testvinner i 2020 av prestisjetunge tyske magasiner som Auto Motor und Sport, ACE Auto Club Europa, Auto Zeitung og Auto Bild sportscars. 

● Testvinner 2020 i britiske magasinet Auto Express. 

● Klassens beste i ADACs vinterdekktest i 2020.

Bridgestone Blizzak LM005 har blitt kåret til testvinner av Auto Motor Sport i sesongens første vinterdekktest. Dekket toppet resultattavlene foran ni andre vinterdekk. Med beste poengsum på vått og med anerkjennelsen av "sikker bremsing og enkel kjøretøykontroll på snø", fikk Blizzak LM005 en samlet vurdering på "veldig bra". Dette resultatet kommer etter en rekke andre topprangeringer i Europas beste testblader for Bridgestone Blizzak LM005 siden lanseringen i 2019.

Blizzak LM005 fikk sin debut i Auto Express vinterdekktest, og fikk en gjennomsnittlig score på 100%, foran ni konkurrerende dekk og ble ansett som "et ideelt dekk for britiske vintre". Testet i 205 / 55R16-størrelsen på VW Golf, fikk dekket førsteplassen i fire av de 11 kategoriene: rett vannplaning, våtbremsing, våthåndtering og tørrbremsing. Blizzak LM005 plukket også andreplassen for vannplaning i sving, sirkelkjøring på vått og støy.

I Auto Motor und Sport ble Blizzak LM005, testet i 225 / 50R17 på BMW 3-serie, kåret til det beste på vått, og oppnådde den beste klassen for bremsing og håndtering. Dekket fikk også best score på sidegrep på snø, og ble kåret til total testvinner foran ni andre konkurrenter og erklært "veldig sikker allrounder".

Blizzak LM005 ble også testet ACE Auto Club Europas vintertest, og kåret til testvinner over åtte andre dekk. Dekket scoret høyest på alle tester på snø, og ble best på våt håndtering og våtbremsing, og best i tørrbremsing for å bli testens eneste dekk som "anbefales".

Etter å ha testet 14 vinterdekk i 205/55R16 på VW Golf 8 i 2020, kåret Auto Zeitung Blizzak LM005 til total testvinner, foran det nye Goodyear UltraGrip 9+ og Maxxis Premitra Snow WP6, samt etablerte merker inkludert Continental WinterContact TS 860.

Auto Bild sportscars, kåret også Blizzak LM005 til vinner i sin vinterdekktest. I konkurranse med 11 andre dekk fikk Bridgestone anerkjennelse for sin ytelse på vått. Testet i 225 / 40R18 på VW Golf GTI, ble dekket tildelt best på vått overall, beste våthåndtering og beste vått sidegrep.

I sin egen vinterdekktest ga Auto Bild LM005 andreplassen med over 50 deltakere. Dekket ble evaluert som “eksemplarisk” etter å ha scoret best i bremsekvalifisering på både vått og snø, best i våtbremsing og best på vått generelt. Videre, i SUV-vinterdekktesten til Auto Bilds SUV-magasin, ALLRAD, ble LM005 rangert som nummer to av ti dekk - igjen erklært som "eksemplarisk". Dekket ble vurdert best i tørr håndtering, best på tørt generelt og best på våt bremsing.

Disse utmerkelsene kommer etter at ADAC, den største bilforeningen i Europa, ga Blizzak LM005 den beste karakteren av alle de 15 dekkene i vinterdekktesten 2020. Dekket fikk også toppkarakter i 2019-testene som ble kjørt av AMS, Auto Bild og firmenauto. Auto Bild kåret Bridgestone til "Årets produsent", vinterdekk 2019/20 i samme testrunde.

Eksepsjonell kontroll, sikkerhet og trygghet under utfordrende forhold

LM005 er konstruert for å gi sjåfører optimal ytelse på vått, snø og på is. Ved hjelp av forskning samlet fra 20.000 sjåfører over hele Europa om de store utfordringene de møter på vinterveier, laget Bridgestone-teamet et dekk som gir eksepsjonell kontroll, sikkerhet og trygghet under utfordrende forhold.

Dekket er nå tilgjengelig i 171 størrelser fra 14" til 22". 3PMSF- og M + S-merking gjør at det er i samsvar med alle vinterlovgivninger i Europa.

LM005 testresultatLM005